top of page

Nieuwsbrief maart



Inhoud

Weekendnieuws

Uitnodiging Dare to love-dag

Samen onderweg naar Pasen

Save the date

Zelfontmoetingsweekend Nederland

En het is goed geweest..

Piepen bij de buren

Cadeaubon

Een leven samen? Het kan!

En meer...


Weekendnieuws: Beslist Samen


Veertien (14!) jonge koppels volgen binnen enkele dagen het niet-residentiële weekend voor koppels in de startblokken. Allemaal bereiden ze zich voor op een kerkelijk huwelijk dit voorjaar of deze zomer. Omdat het weekend deze keer doorgaat in een school en niet in een residentiële setting (de koppels gaan thuis slapen), steken heel wat mensen uit zone Brabant de handen uit de mouwen om het weekend op praktisch vlak mogelijk te maken: de zaal klaarzetten, catering, opdienen en afwassen, koffie zetten, logies aanbieden voor de teamkoppels,... In een mum van tijd waren een 25-tal mensen bereid gevonden om de logistiek van dit weekend op te nemen, en dat allemaal onder de coördinerende rol van Dirk en Marleen Gommers - Michiels. Dankjewel voor dit gemeenschaps-gebeuren!


Data: 22 tot 24 maart 2024


Plaats: school Ter Bank - Heverlee


Team:

Laurens en Maure De Saedeleer - De Smedt (1ste keer!)

Ger en Bie Van Hees - Pattyn

Koen en Anneke Ceulemans - Bullier



Meeleefvraag: Het evangelie is dat van Palmzondag rond de intrede van Jezus in Jeruzalem. Uit het delen van het team en dat evangelie kwam volgende vraag:

Waar kan ik je dragen en waar laat ik me dragen door jou? Wat beleef ik daarbij?


Attenties mogen gestuurd worden naar Koen en Anneke Ceulemans - Bullier, Anemonenlaan 23, 2531 Boechout of abucekpri@gmail.com. 


 

Uitnodiging Dare to love: 22 juni


De inhoud staat op punt, de locatie is geboekt, de catering besteld, de uitnodiging bijna klaar... Houd je mailbox in de gaten, je zal heel binnenkort kunnen inschrijven voor deze niet te missen dag in Bonheiden.

 

Samen onderweg naar Pasen



Hoog tijd

om uit je winterslaap te ontwaken.

Geef dromen weer een kans.

Laat hoop aan woorden kiemkracht geven,

lenteknoppen die openbreken

in bloesempracht.

(Kathleen Boedt)


De veertigdagentijd is bezig, en daarmee ook onze nieuwe dialoog-tijd 'Samen naar Pasen'. 402 personen/koppels ontvangen de komende weken elke dag een dialoogvraag in hun mailbox, om - op weg naar Pasen - voorrang te geven aan dialoog. Wil jij ook dagelijks tijd maken voor een kort schrijf- en uitwissel-moment en krijg je de dagelijkse dialoogvraag nog niet in je mailbox?


Wij wensen je een deugddoende aanloop naar Pasen toe.

 

Save the date: 12 oktober 2024: Vormingsdag



Achter de schermen wordt al druk gewerkt om een sterke inhoud te bieden op de vormingsdag van 12 oktober.

Deze zal doorgaan in Clemenspoort, Gent.

Noteer alvast in je agenda.


Iedereen welkom!





 

Andere weekends dit voorjaar



Beslist Samen voor koppels in de startblokken


19-21 april in De Kluizerij


Nog 1 inschrijving nodig om het weekend te laten doorgaan.






Duurzaam Samen voor senioren


midweek voor seniorenkoppels

16-18 april in Hof Zevenbergen in Ranst

(volzet)






Duurzaam Samen

voor koppels in een duurzame relatie


20-21 april in De Kluizerij


Nog 1 inschrijving nodig om het weekend te laten doorgaan.




info en inschrijven:


 

Zelfontmoetingsweekend voor jongeren en alleenstaanden


In Vlaanderen gaan al een tijdje geen weekends meer door voor alleenstaanden. In Nederland bestaan wel zelfontmoetings-weekends voor jongeren en alleenstaanden. Onze voltallige ploeg KDZ-WE-gevers neemt hier aan deel in april! Wil je er ook bij zijn?


Je vindt alle info op


data: 5-7 april 2024 en 11-13 oktober 2024


 

En het is goed geweest...


Info-avond in Zonhoven


Op 8 februari gaven Kristel en Guy Habex-Mertens ene info-avond in de parochie van Zonhoven. Dit is hun ervaring:


"Deze maand gaat in Limburg voor de eerste maal de reeks “Verbindend leren communiceren” door, het weekend verdeeld over twee zaterdagvoormiddagen en twee vrijdagavonden. Samen met de praktische organisatie kwam het prommen aan bod in de zoektocht naar mogelijke deelnemers.

We vernamen dat in de parochie Zonhoven een jonge priester met veel dynamiek en energie kan rekenen op een grote aanhang. We spraken met hem af om Encounter voor te stellen, en om reclame te maken voor de workshopreeks. Encounter was hem niet helemaal onbekend. Hij nam een aantal flyers aan om uit te delen bij allerhande samenkomsten.

Hij vroeg ons of we tijdens een wekelijkse catechese-café wat meer konden vertellen over Encounter. We stemden hiermee in en namen contact op met Annemie om te informeren of er iets van presentatie en/of powerpoint ter beschikking was om zo een avond in te vullen. We kregen materiaal toegestuurd vanuit verschillende hoeken en gingen daarmee aan de slag om een presentatie op te bouwen. Werken met concrete dialoogvragen was niet aan de orde aangezien we op voorhand wisten dat er een aantal alleenstaanden naar de presentatie zouden komen.

Die bewuste avond werden we hartelijk ontvangen in een klein zaaltje. Een 25-tal personen waren aanwezig, vooral ouderen. Van begin tot einde hadden we de aandacht van de toehoorders: ze waren erg geïnteresseerd en ook wel geraakt door het persoonlijke delen. We lichten het aanbod van de verschillende weekends van Encounter toe. Aan de hand van concrete voorbeelden uit ons leven bespraken we de thema’s “gevoelens”, “openheid in spreken en luisteren” alsook “vertrouwen in elkaar”.

Via onze powerpoint-presentatie konden de aanwezigen rustig meevolgen. We gaven  een overzicht van de waarden waar Encounter voor staat. Tot slot vertelden we wat Encounter in ons leven teweeg bracht.

Na de presentatie gaven we de mogelijkheid om vragen te stellen en hiervan maakte men gretig gebruik. Op het einde van de avond  kwamen verschillende toehoorders ons nog even hartelijk danken: ze hadden er deugd aan beleefd….

Na het toezeggen om deze avond te geven was er wel wat spanning tussen ons. De onzekerheid over de opbouw en de invulling van de avond maar evenzeer de gedachte of, en hoeveel mensen er zouden opdagen hield ons bezig…

Achteraf kijken we met een dankbaar gevoel terug op deze inspanning om Encounter meer kenbaar te maken. We vroegen de aanwezigen om erover te spreken met kennissen, kinderen, kleinkinderen….. Op deze wijze zijn er een aantal zaadjes uitgestrooid die mogelijk ergens in de toekomst verder kunnen ontkiemen en onze Encountergemeenschap versterken".


Guy en Kristel


Overweeg jij ook om eens een info-avond te geven in jouw parochie, vereniging,...? Vraag gerust naar de bestaande outline en powerpoint!


 

Piepen bij de buren


In dit rubriekje kondigen we zone-activiteiten aan, waar ook mensen uit andere zones aan kunnen deelnemen.

Uiteraard ben je ook altijd welkom op een GO of activiteit in een naburige zone, ook als deze hier niet vermeld staat. In de agenda op de ledenwebsite vind je steeds een overzicht. www.encountervlaanderen.be > inloggen leden (met paswoord Gemeenschap2021) > agenda


In zone Kempen is er een ontbijtontmoeting op zaterdag 6 april van 9u00 tot 12u in Ligahof, Schoolstraat 36 Kasterlee. Info en inschrijven bij Johan en Ruth Claes - Stoffelen, jecclaes@scarlet.be.

Op 21 juni gaat er een wandeling door in zone Kempen.

 

In zone West-Vlaanderen is er Open Deur op maandag 15 april, van 14u30 tot 17u in Sint-Andriesabdij, Zevenkerken 4, 8200 Brugge.

Op 6 juli zal er een zomerontmoeting met dialoog doorgaan, in zaal De Troenke, Dorpsstraat 11, Houtem (Veurne).

 

De Oost-Vlamingen mogen woensdag 1 mei 2024 vrijhouden voor een lente-ontmoeting: welkom om 14u in Machelen aan de Leie (deelgemeente van Zulte). Elkaar ontmoeten in een andere setting, thuis komen bij elkaar, gezellig samenzijn met een Encounter accent. Graag je interesse kenbaar maken via mail naar franslea@telenet.be .

 

In zone Limburg is er een gemeenschapsontmoeting op zondag 21 april in de voormiddag, in 'De Roepsteen', Sint-Trudoplein 12, 3530 Houthalen-Helchteren.

 

Op 14 mei is er een GO in zone Brabant in zaal De Winxel, Heidestraat Winksele.

 

Onder de titel "Altijd onderweg" willen we graag alle fietsende en lezende Encounteraars (voornamelijk van zone Antwerpen) uitnodigen op de fietstocht met proza die doorgaat op zondag 2 juni. Start en aankomst in het Rozenkransheem van Schoten. De afstand van de rit is 27 km en je bepaalt zelf je eigen ritme. Halverwege is er een "lekkere" tussenstop.


 

Geen mooier cadeau dan een weekend


Verras familie, vrienden of een collega met een weekend of workshop van Encounter. Doe iemand een weekend kado! Je betaalt een bedrag naar keuze (de totale prijs van een weekend of een deel daarvan) en ontvangt een waardebon en een folder die je kan afgeven aan de gelukkige(n).

Op de website kan je een waardebon aanvragen.



Nog flyers en visitekaartjes nodig? Vraag er naar via info@encountervlaanderen.be.

 

"Een leven samen? Het kan!"

Heb je onze stelling al ondertekend?


Jullie hebben ongetwijfeld al vernomen dat we deze stelling promoten. En hopelijk ondertekenden jullie die massaal via onderstaande knop of op de website (anders NU doen: www.encountervlaanderen.be  > actie).

Vraag ook je buren, familie, collega’s om deze stelling te ondertekenen. Met veel handtekeningen hebben we een stem naar het Vlaamse beleid toe!

 




We leven in een ‘vloeibare’ samenleving, alles gaat snel, we krijgen veel informatie en impulsen. Dat is soms best vermoeiend en kan leiden tot oppervlakkigheid, verwijdering, eenzaamheid. Wat hebben mensen nodig om veerkrachtige en solide relaties te beleven, in de samenleving van vandaag?

Duurzame relaties zijn mogelijk en nodig

Een duurzame relatie, dat is vallen en opstaan, maar ook: het geruste gevoel van verbonden te zijn, een warm en stabiel nest voor het gezin, een veilige haven voor anderen die het moeilijk hebben, vertrouwen in elkaar dat een leven lang groeit... Mensen hebben verbondenheid nodig en zijn ernaar op zoek. Sommigen verkondigen dat een levenslange relatie met een vaste partner iets van vroeger is. Moeten we ons daarbij neerleggen, is dit het nieuwe normaal?

Nee, zeker niet! Wij geloven en ervaren dat het wél kan en dat veel koppels het ook echt willen: héél lang, ja zelfs een leven lang samen blijven, samen gelukkig zijn.



De pdf met 10 relatie-tips kan je downloaden op de website (www.encountervlaanderen.be  op de pagina "actie") en doorsturen naar je kennissenkring. De QR-code scannen, invullen en klaar!

 



Deze 10 relatietips zijn ook in kaartvorm gedrukt. Te verkrijgen via info@encountervlaanderen.be of binnenkort ook via je zoneploeg.




Er werd ook een blog en Facebook-bericht over deze stelling gepubliceerd. Help je om het mee te verspreiden?




 

Oproep


De COM-ploeg (dat zijn: Koen en Anneke, Jan en Leen, Dany en Lutgarde en Annemie) is DRINGEND op zoek naar iemand die vertrouwd is met Facebook en Instagram en bereid is om regelmatig nieuws te posten over onze weekends.

Ben jij een Facebook- en Instagramgebruiker en heb je tijd en zin om Encounter via deze kanalen in de kijker te zetten? Dan hebben wij jou nodig!


Laat het weten via info@encountervlaanderen.be.  

 

Grote of kleine nieuwtjes te melden?


Samen maken we gemeenschap!


Heb je grote of kleine nieuwtjes te melden, die je graag in de nationale of zonale nieuwsbrief gepubliceerd ziet? Laat het ons weten!










Of gebruik deze knop om het formulier in een apart venster te openen.



 

Ledenwebsite


Geïnteresseerd in een vervolgweekend? Op zoek naar dialoog-inspiratie? Snuisteren in foto-albums? Datum van een GO opzoeken? Een nieuwsbrief herlezen?

Dit alles en meer is te vinden op onze ledenwebsite.


log in met het paswoord Gemeenschap2021


 

Gift aan Encounter - fiscaal attest


Naast de ledenbijdrage, kan je Encounter Vlaanderen steunen door een gift of permanente opdracht ten gunste van het Fonds Vrienden van Encounter Vlaanderen, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Schenkinng aan Encounter

IBAN BE10 0000 0000 0404

BIC: BPOTBEB1


Belangrijk! Gestructureerde mededeling: 019/1770/00030


Indien het jaartotaal van je giften € 40 of meer is, ontvang je een fiscaal attest.



Dank je wel voor je deelname aan het Encounteravontuur. Dankzij je tijdsinvestering en je financiële bijdrage maak je onze werking mee mogelijk.


 

Blog 'liefde en meer'

verwijzing naar andere blog: Liefde en meer

Laat je wekelijks inspireren door de blog: 'liefde en meer'.


Elke week delen enkele koppels uit hun dialoog, als inspiratie en aanmoediging voor iedereen om bezig te blijven met dialoog.


Laat deze kansen niet liggen!


We zijn op zoek naar mensen die zelf willen meeschrijven aan deze blog. Info bij Jan en Leen via vannoppen.gielens@gmail.com.

 

In dit formulier kan je zelf opgeven of je al dan niet e-mails van Encounter wil ontvangen, of je contactgegevens laten aanpassen in de ledendatabase.

Komt de aankondiging van deze blog in je spamfolder terecht? Zet het mailadres notifications@blog.ascendbywix.com bij je contacten en duidt dit adres aan als 'veilige afzender'.


Blad einde


266 weergaven
taylor-hernandez-497481-unsplash.jpg
WWME_Logo_Icon_White.png

Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator 
Annemie Mennes

info@encountervlaanderen.be
0499 75 78 37 
(ma, do en vrij van 9 uur tot 12.30 uur)

bottom of page