top of page

Nieuwsbrief januari

Duurzaam Samen PLUS-weekend


Het geplande Duurzaam-Samen-weekend van 3-4 februari hebben we moeten annuleren. Maar op 3-4 februari 2024 gaat in De Kluizerij wel het nieuwe Duurzaam Samen Plus weekend (het vroegere dieperweekend) door met 7 koppels.


team:

Johan en Ann Vandercappellen-Roukaerts

Jan en Hildegard Meel - D'Heer


Meeleefvraag:

Dromen we er niet allen van om een ‘plus’ in onze relatie te brengen? Dit weekend is een uitgelezen kans om onze relatie met dialoog verder te verdiepen en te verruimen.

We nodigen jullie graag uit om met de deelnemende koppels mee te leven met de vraag:


Elkaar graag zien in de realiteit van ons leven vandaag, wat beleef ik daarbij?



Attenties voor het team of de deelnemende koppels mogen gestuurd worden naar


Overweeg je ook om een Duurzaam Samen Plus weekend te volgen en wil je geen twee jaar wachten op de volgende editie? Dan kan je er nog bij begin februari 2024 als je deze week inschrijft via info@encountervlaanderen.be


 

Studiedag 'In goede en kwade dagen'



Meer info en achtergrond vind je hier. Inschrijven kan tot 4 februari 2024

 

Online Valentijn-GO voor Vlaanderen en Nederland op dinsdag 13 februari

Op dinsdag 13 februari gaat er een Valentijn-GO door. En meteen is het een primeur: je hebt de keuze om er life bij te zijn, of online, en ook Nederland zal deelnemen.


Het thema is alvast aantrekkelijk: Zijn is kiezen. Of : het nemen van beslissingen en de impact ervan. Wat we vandaag kiezen, bepaalt hoe of wat we morgen zijn: muzikant, technieker, rijk, verliefd, verbonden, gebonden,...


Met Valentijn willen we dit in twee stappen belichten: kiezen (1) voor mezelf en (2) voor de ander.


En wat het nog specialer maakt: twee kortfilms (één van 11 minuten en één van 6 minuten die via youtube-links te bekijken zullen zijn) ondersteunen de duiding en vormen de aanzet voor de dialoog. Nadien is er een mogelijkheid om via break-out rooms te "tafeldelen" in groepjes van 3 koppels.



praktisch:

datum en uur: dinsdag 13 februari om 20 uur

meebrengen: dialoogschrift en schrijfgerief

Wie life aanwezig wil zijn, komt (goed op tijd om de livestream niet te storen) naar zaal Moretus. Dit is boven het Cultuurcafé in Hoboken, Berkenrodelei 36 in Hoboken. Parkeren kan achter de inrit. Laat vooraf weten of je fysiek aanwezig zal zijn, de capaciteit van de zaal is beperkt.


Wie online deelneemt, kan vanaf 19u50 inloggen via deze link:

Zet best je microfoon uit bij het inloggen en tijdens de duiding en dialoog.




 

Zin in een Kies-dan-zelf-weekend of workshopreeks? Nú inschrijven!


Van 1 tot 3 maart kunnen de jongeren op Kies-Dan-Zelf-weekend.


Hoe zit ik in elkaar? Hoe wil ik in het leven staan? Welke keuzes maken mij gelukkig en wie/wat kan mij daarbij helpen? Jezelf leren kennen vraagt tijd.

Ons weekend geeft je die tijd en ruimte, om krachtig en verbindend te leren communiceren.


Heb je een jongere in huis? In de familie? Dit weekend is zeker iets voor hem/haar!


voor wie: jongeren (18 tot 30 jaar)

datum: 1-3 maart 2024

plaats: Hostel De Blauwput- Leuven

prijs: 90€ (studenten) - 100€ (werkend)

inschrijven via de website 




Info over andere weekends in 2024 vind je op www.encountervlaanderen.be

 

Nieuwe workshopreeks 'verbindend leren communiceren als koppel'


Er komt een nieuwe reeks workshops aan! De 4 workshops hebben de inhoud van een duurzaam-samen-weekend en zijn bedoeld voor koppels in een duurzame relatie.


Data:

zaterdag 2 maart (9u-12u30)

vrijdag 8 maart (19u30-21u45)

vrijdag 22 maart (19u30-22u15)

zaterdag 30 maart (9u-12u30)


Plaats: ANANDA - Bewustzijnscentrum Hasselt, Overdemerstraat 20, 3511 Hasselt

Prijs: 150€ per koppel

Info en inschrijven: www.encountervlaanderen.be 


Flyers zijn te verkrijgen via de zoneploeg van Limburg limburg.ev@gmail.com

 

Andere weekends dit voorjaar



Beslist Samen voor koppels in de startblokken


22-24 maart in Leuven (niet-residentiele formule) - VOLZET/WACHTLIJST


19-21 april in De Kluizerij







Duurzaam Samen voor senioren


midweek voor seniorenkoppels

16-18 april in Hof Zevenbergen in Ranst







Duurzaam Samen

voor koppels in een duurzame relatie


20-21 april in De Kluizerij



info en inschrijven:


 

Piepen bij de buren


In dit rubriekje kondigen we zone-activiteiten aan, waar ook mensen uit andere zones aan kunnen deelnemen.

Uiteraard ben je ook altijd welkom op een GO of activiteit in een naburige zone, ook als deze hier niet vermeld staat. In de agenda op de ledenwebsite vind je steeds een overzicht. www.encountervlaanderen.be > inloggen leden (met paswoord Gemeenschap2021) > agenda


In zone West-Vlaanderen is er Open Deur op maandag 5 februari en maandag 15 april, telkens van 14u30 tot 17u in Sint-Andriesabdij, Zevenkerken 4, 8200 Brugge.

Op 6 juli zal er een zomerontmoeting met dialoog doorgaan, in zaal De Troenke, Dorpsstraat 11, Houtem (Veurne). Deze datum staat nog niet in het tijdschrift dat volgende week in de bus valt, vandaar dat het hier alvast vermeld wordt.


In zone Limburg is er een GO op maandag 5 februari om 20u in 'De Roepsteen', Sint-Trudoplein 12, 3530 Houthalen-Helchteren


De Kempenaars zijn welkom op de GO van 9 februari, die tevens ook een planningsvergadering is. Op deze open avond gaat bekeken worden waar we in een zone zonder zoneploeg nog goesting in hebben om onze schouders onder te zetten. De GO gaat door om 20u in zaal Zwaneven, Steenweg op Mol, Oud-Turnhout. Ook deze activiteit staat niet vermeld in het tijdschrift. Iedereen welkom!


Op 10 februari is er een gezins-lichtjeswandeling in zone Brabant: we dialogeren, eten pannenkoeken en gaan met lampionnetjes wandelen samen met de kinderen! Enthousiastelingen schrijven in bij de zoneploeg van Brabant en worden verwacht tegen 15u30u in de parochiezaal van Betekom, Beekstraat 19.


Op 13 februari ontmoeten we mekaar online over de zonegrenzen en landsgrenzen heen. De Antwerpenaren kunnen terecht in zaal Moretus, Berkenrodelei 36 in Hoboken. Meer info hoger in deze nieuwsbrief.


Tenslotte kunnen we ook een lente-ontmoeting aankondigen in zone Oost-Vlaanderen. Die gaat door op woensdag 1 mei 2024 om 14u in Machelen aan de Leie (deelgemeente van Zulte). Elkaar ontmoeten in een andere setting, thuis komen bij elkaar, gezellig samenzijn met een Encounter accent. Graag je interesse kenbaar maken via mail naar franslea@telenet.be .

Op zaterdag 25 februari zal er ook een GO doorgaan in De Wegwijzer, Poststraat 10A in Balegem.


 

Geen mooier cadeau dan een weekend



Verras familie, vrienden of een collega met een weekend of workshop van Encounter. Doe iemand een weekend kado! Je betaalt een bedrag naar keuze (de totale prijs van een weekend of een deel daarvan) en ontvangt een waardebon en een folder die je kan afgeven aan de gelukkige(n).

Op de website kan je een waardebon aanvragen.




Nog flyers en visitekaartjes nodig? Vraag er naar via info@encountervlaanderen.be.

 

"Een leven samen? Het kan!"

Heb je onze stelling al ondertekend?


Jullie hebben ongetwijfeld al vernomen dat we deze stelling promoten. En hopelijk ondertekenden jullie die massaal via onderstaande knop of op de website (anders NU doen: www.encountervlaanderen.be  > actie).

Vraag ook je buren, familie, collega’s om deze stelling te ondertekenen.

Met veel handtekeningen hebben we een stem naar het Vlaamse beleid toe!

 




We leven in een ‘vloeibare’ samenleving, alles gaat snel, we krijgen veel informatie en impulsen. Dat is soms best vermoeiend en kan leiden tot oppervlakkigheid, verwijdering, eenzaamheid. Wat hebben mensen nodig om veerkrachtige en solide relaties te beleven, in de samenleving van vandaag?

Duurzame relaties zijn mogelijk en nodig

Een duurzame relatie, dat is vallen en opstaan, maar ook: het geruste gevoel van verbonden te zijn, een warm en stabiel nest voor het gezin, een veilige haven voor anderen die het moeilijk hebben, vertrouwen in elkaar dat een leven lang groeit... Mensen hebben verbondenheid nodig en zijn ernaar op zoek. Sommigen verkondigen dat een levenslange relatie met een vaste partner iets van vroeger is. Moeten we ons daarbij neerleggen, is dit het nieuwe normaal?

Nee, zeker niet! Wij geloven en ervaren dat het wél kan en dat veel koppels het ook echt willen: héél lang, ja zelfs een leven lang samen blijven, samen gelukkig zijn.



De pdf met 10 relatie-tips kan je downloaden op de website (www.encountervlaanderen.be  op de pagina "actie") en doorsturen naar je kennissenkring. De QR-code scannen, invullen en klaar!

 



Deze 10 relatietips zijn ook in kaartvorm gedrukt. Te verkrijgen via info@encountervlaanderen.be of binnenkort ook via je zoneploeg.




Er werd ook een blog en Facebook-bericht over deze stelling gepubliceerd. Help je om het mee te verspreiden?




 

Oproep


De COM-ploeg (dat zijn: Koen en Anneke, Jan en Leen, Dany en Lutgarde en Annemie) is DRINGEND op zoek naar iemand die vertrouwd is met Facebook en Instagram en bereid is om regelmatig nieuws te posten over onze weekends.

Ben jij een Facebook- en Instagramgebruiker en heb je tijd en zin om Encounter via deze kanalen in de kijker te zetten? Dan hebben wij jou nodig!


Laat het weten via info@encountervlaanderen.be.  

 

Grote of kleine nieuwtjes te melden?


Samen maken we gemeenschap!


Heb je grote of kleine nieuwtjes te melden, die je graag in de nationale of zonale nieuwsbrief gepubliceerd ziet? Laat het ons weten!










Of gebruik deze knop om het formulier in een apart venster te openen.



 

Ledenwebsite


Geïnteresseerd in een vervolgweekend? Op zoek naar dialoog-inspiratie? Snuisteren in foto-albums? Datum van een GO opzoeken? Een nieuwsbrief herlezen?

Dit alles en meer is te vinden op onze ledenwebsite.


log in met het paswoord Gemeenschap2021


 

Gift aan Encounter - fiscaal attest


Naast de ledenbijdrage, kan je Encounter Vlaanderen steunen door een gift of permanente opdracht ten gunste van het Fonds Vrienden van Encounter Vlaanderen, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Schenkinng aan Encounter

IBAN BE10 0000 0000 0404

BIC: BPOTBEB1


Belangrijk! Gestructureerde mededeling: 019/1770/00030


Indien het jaartotaal van je giften € 40 of meer is, ontvang je een fiscaal attest.



Dank je wel voor je deelname aan het Encounteravontuur. Dankzij je tijdsinvestering en je financiële bijdrage maak je onze werking mee mogelijk.


 

Blog 'liefde en meer'

verwijzing naar andere blog: Liefde en meer

Laat je wekelijks inspireren door de blog: 'liefde en meer'.


Elke week delen enkele koppels uit hun dialoog, als inspiratie en aanmoediging voor iedereen om bezig te blijven met dialoog.


Laat deze kansen niet liggen!


We zijn op zoek naar mensen die zelf willen meeschrijven aan deze blog. Info bij Jan en Leen via vannoppen.gielens@gmail.com.

 

In dit formulier kan je zelf opgeven of je al dan niet e-mails van Encounter wil ontvangen, of je contactgegevens laten aanpassen in de ledendatabase.

Komt de aankondiging van deze blog in je spamfolder terecht? Zet het mailadres notifications@blog.ascendbywix.com bij je contacten en duidt dit adres aan als 'veilige afzender'.


Blad einde


462 weergaven
taylor-hernandez-497481-unsplash.jpg
WWME_Logo_Icon_White.png

Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator 
Annemie Mennes

info@encountervlaanderen.be
0499 75 78 37 
(ma, do en vrij van 9 uur tot 12.30 uur)

bottom of page