top of page

laatste nieuwsbrief van 2023




Een nieuw jaar, nieuwe kansen om een Encounter-weekend te volgen!



2024 start met twee weekends tegelijk: zowel een Duurzaam-Samen-weekend, als een Duurzaam-Samen-PLUS-weekend gaan door op 2-3 februari in De Kluizerij in Affligem.


Het Duurzaam-Samen-PLUS-weekend (vroeger Dieperweekend) is een verdere verdieping van het basisweekend Duurzaam Samen. Een verrijkende ervaring en een buitengewone groeikans voor koppels en priesters/ religieuzen die eerder al het basis weekend (Duurzaam Samen) gevolgd hebben.




Beide weekends zijn écht de moeite waard! Zet je goede voornemens voor 2024 meteen om in daden, en schrijf je vandaag nog in!


datum: 3-4 februari 2024

prijs: 225€ per persoon


Van 1 tot 3 maart kunnen de jongeren op Kies-Dan-Zelf-weekend.


Hoe zit ik in elkaar? Hoe wil ik in het leven staan? Welke keuzes maken mij gelukkig en wie/wat kan mij daarbij helpen? Jezelf leren kennen vraagt tijd.

Ons weekend geeft je die tijd en ruimte, om krachtig en verbindend te leren communiceren.


Heb je een jongere in huis? In de familie? Dit weekend is zeker iets voor hem/haar!


voor wie: jongeren (18 tot 30 jaar)

datum: 1-3 maart 2024

plaats: Hostel De Blauwput- Leuven

prijs: 90€ (studenten) - 100€ (werkend)

inschrijven via de website 




Info over andere weekends in 2024 vind je op www.encountervlaanderen.be

 

Nieuwe workshopreeks 'verbindend leren communiceren als koppel'


Er komt een nieuwe reeks workshops aan! De 4 workshops hebben de inhoud van een duurzaam-samen-weekend en zijn bedoeld voor koppels in een duurzame relatie.


Data:

zaterdag 2 maart (9u-12u30)

vrijdag 8 maart (19u30-21u45)

vrijdag 22 maart (19u30-22u15)

zaterdag 30 maart (9u-12u30)


Plaats: ANANDA - Bewustzijnscentrum Hasselt, Overdemerstraat 20, 3511 Hasselt

Prijs: 150€ per koppel

Info en inschrijven: www.encountervlaanderen.be 


Flyers zijn te verkrijgen via de zoneploeg van Limburg limburg.ev@gmail.com


 

Ledenwebsite


Geïnteresseerd in een vervolgweekend? Op zoek naar dialoog-inspiratie? Snuisteren in foto-albums? Datum van een GO opzoeken? Een nieuwsbrief herlezen?

Dit alles en meer is te vinden op onze ledenwebsite.


log in met het paswoord Gemeenschap2021


 

Save the date



Op de vooravond van Valentijn, op dinsdag 13 februari 2024, organiseren we een online kortflim-GO.

Vanuit onze woonkamer ontmoeten we elkaar digitaal, met twee kortfilms, en nadien een dialoogontmoeting. Noteer het alvast in je agenda!





 

"Een leven samen? Het kan!"

Heb je onze stelling al ondertekend?


Jullie hebben ongetwijfeld al vernomen dat we deze stelling promoten. En hopelijk ondertekenden jullie die massaal via onderstaande knop of op de website (anders NU doen: www.encountervlaanderen.be  > actie).

Vraag ook je buren, familie, collega’s om deze stelling te ondertekenen.

Met veel handtekeningen hebben we een stem naar het Vlaamse beleid toe!

 




We leven in een ‘vloeibare’ samenleving, alles gaat snel, we krijgen veel informatie en impulsen. Dat is soms best vermoeiend en kan leiden tot oppervlakkigheid, verwijdering, eenzaamheid. Wat hebben mensen nodig om veerkrachtige en solide relaties te beleven, in de samenleving van vandaag?

Duurzame relaties zijn mogelijk en nodig

Een duurzame relatie, dat is vallen en opstaan, maar ook: het geruste gevoel van verbonden te zijn, een warm en stabiel nest voor het gezin, een veilige haven voor anderen die het moeilijk hebben, vertrouwen in elkaar dat een leven lang groeit... Mensen hebben verbondenheid nodig en zijn ernaar op zoek. Sommigen verkondigen dat een levenslange relatie met een vaste partner iets van vroeger is. Moeten we ons daarbij neerleggen, is dit het nieuwe normaal?

Nee, zeker niet! Wij geloven en ervaren dat het wél kan en dat veel koppels het ook echt willen: héél lang, ja zelfs een leven lang samen blijven, samen gelukkig zijn.



De pdf met 10 relatie-tips kan je downloaden op de website (www.encountervlaanderen.be  op de pagina "actie") en doorsturen naar je kennissenkring. De QR-code scannen, invullen en klaar!

 



Deze 10 relatietips zijn ook in kaartvorm gedrukt. Te verkrijgen via info@encountervlaanderen.be of binnenkort ook via je zoneploeg.




Er werd ook een blog en Facebook-bericht over deze stelling gepubliceerd. Help je om het mee te verspreiden?




 

Oproep


De COM-ploeg (dat zijn: Koen en Anneke, Jan en Leen, Dany en Lutgarde en Annemie) is DRINGEND op zoek naar iemand die vertrouwd is met Facebook en Instagram en bereid is om regelmatig nieuws te posten over onze weekends.

Ben jij een Facebook- en Instagramgebruiker en heb je tijd en zin om Encounter via deze kanalen in de kijker te zetten? Dan hebben wij jou nodig!


Laat het weten via info@encountervlaanderen.be.  

 

Prommen, het is nooit gedaan (8)




Hoe ben jij eigenlijk op een Encounter-weekend verzeild geraakt? Had je het willen missen?

Velen kwamen op weekend omdat ze er anderen enthousiast over hoorden vertellen. We hebben elk van jullie hard nodig om onze weekends bekend te maken. Mond-aan-mond-reclame werkt! In elke nieuwsbrief geven we een tip om dit heel concreet te doen.




TIP 8: WAARDEN



Kijk naar jezelf en naar heel concrete mensen om je heen. Wie kan er NU deugd hebben aan een encounterweekend? Spreek er over. En geloof maar dat je mensen er een heel groot cadeau mee doet!





Of nog beter: verras familie, vrienden of een collega met een weekend of workshop van Encounter. Doe iemand een weekend kado! Je betaalt een bedrag naar keuze (de totale prijs van een weekend of een deel daarvan) en ontvangt een waardebon en een folder die je kan afgeven aan de gelukkige(n).

Op de website kan je een waardebon aanvragen.




Voel je niet meer het vuur om actief reclame te maken? Dan is het ook het moment dat jullie zelf opnieuw een duurzaam-samen-weekend volgen! Voor de tweede keer, de derde, de vijfde... de ervaring is altijd rijk en nieuw!


Nog flyers en visitekaartjes nodig? Vraag er naar via info@encountervlaanderen.be.

 

Piepen bij de buren


In dit rubriekje kondigen we zone-activiteiten aan, waar ook mensen uit andere zones aan kunnen deelnemen.

Uiteraard ben je ook altijd welkom op een GO of activiteit in een naburige zone, ook als deze hier niet vermeld staat. In de agenda op de ledenwebsite vind je steeds een overzicht. www.encountervlaanderen.be > inloggen leden (met paswoord Gemeenschap2021) > agenda


Op 18 januari gaan de nieuwe dialooggroepen van start in zone Antwerpen. Meer info over deze startavond, ontvang je via de zoneploeg van Antwerpen.


In zone West-Vlaanderen gaat er een Nieuwjaars-GO door op zaterdag 20 januari van 9u30 tot 12u. Mét ontbijt! Plaats van het gebeuren : Ontmoetingscentrum ‘De Troenke’, Dorpsstraat 11, Houtem (Veurne). Om te weten hoeveel pistoletjes er moeten voorzien worden, kondig je je aanwezigheid best even aan via westvlaanderen.ev@gmail.com. Het wordt een niet te missen ontmoeting, want ook Koen en Anneke, ons nieuw nationaal koppel zullen er zijn, en Jan en Leen Vannoppen-Gielens zorgen na het ontbijt voor een inspirerende presentatie en dialoog rond het thema “vrijheid”.  Zowel voor DG-leden, Open Deur-bezoekers, als encounter-sympathisanten: Welkom !

 

Grote of kleine nieuwtjes te melden?


Samen maken we gemeenschap!


Heb je grote of kleine nieuwtjes te melden, die je graag in de nationale of zonale nieuwsbrief gepubliceerd ziet? Laat het ons weten!










Of gebruik deze knop om het formulier in een apart venster te openen.



 

Ledenbijdrage 2024: herinnering

Wie het nog niet deed, herinneren we graag aan het betalen van de ledenbijdrage voor 2024.


Als lid kan je in 2024 net als vorig jaar rekenen op onder meer de volgende diensten:

  • Je ontvangt vier keer per jaar het tijdschrift van Encounter.

  • Je krijgt de elektronische nieuwsbrief met gemeenschapsnieuws in je mailbox.

  • Je hebt toegang tot de interne website via www.encountervlaanderen.be/intern.

  • Je bent correct verzekerd bij deelname aan Encounter-activiteiten.

  • Je krijgt toegang tot ons aanbod aan voortgezette vorming, gratis (dialooggroepen) of tegen kostprijs (dialoogcafés, navormingsweekends, vormingsdagen).


Lidmaatschap betekent ook dat we jouw gegevens in lijn met de GDPR regels (privacy-wetgeving) opslaan en beheren zodat wij je kunnen uitnodigen voor onze activiteiten. Het lidmaatschap eindigt vanzelf indien geen ledenbijdrage wordt ontvangen.


Liefst ontvangen we je ledenbijdrage voor 10 januari 2024, dan kunnen we onze werking tijdig afstemmen op het beschikbare budget.

De ledenbijdrage bedraagt 25€ per persoon/50€ per koppel, te storten op


Encounter Vlaanderen vzw

IBAN BE33 2930 4459 0046 (opgelet: ander rekeningnummer dan vorig jaar!)

Mededeling “ledenbijdrage 2024” + je naam/namen


Valt deze ledenbijdrage voor jou momenteel financieel moeilijk? Dat mag geen hinderpaal zijn: het volstaat om tenminste 1€ over te schrijven. Automatisch wordt dan het Sociaal Fonds ingeroepen om je ledenbijdrage bij te passen, op basis van inkomsten uit giften. Wie daartoe de mogelijkheid heeft, mag natuurlijk een groter bedrag overschrijven om zo onze werking te ondersteunen.


Wie het voorbije jaar voor het eerst een vorming uit onze publiekswerking heeft gevolgd, krijgt het lidmaatschap (tijdschrift, nieuwsbrief, …) gratis aangeboden.

 

Gift aan Encounter - fiscaal attest


Naast de ledenbijdrage, kan je Encounter Vlaanderen steunen door een gift of permanente opdracht ten gunste van het Fonds Vrienden van Encounter Vlaanderen, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.

Schenkinng aan Encounter

IBAN BE10 0000 0000 0404

BIC: BPOTBEB1


Belangrijk! Gestructureerde mededeling: 019/1770/00030


Indien het jaartotaal van je giften € 40 of meer is, ontvang je een fiscaal attest.



Dank je wel voor je deelname aan het Encounteravontuur. Dankzij je tijdsinvestering en je financiële bijdrage maak je onze werking mee mogelijk.


 

Blog 'liefde en meer'

verwijzing naar andere blog: Liefde en meer

Laat je wekelijks inspireren door de blog: 'liefde en meer'.


Elke week delen enkele koppels uit hun dialoog, als inspiratie en aanmoediging voor iedereen om bezig te blijven met dialoog.


Laat deze kansen niet liggen!


We zijn op zoek naar mensen die zelf willen meeschrijven aan deze blog. Info bij Jan en Leen via vannoppen.gielens@gmail.com.

 

In dit formulier kan je zelf opgeven of je al dan niet e-mails van Encounter wil ontvangen, of je contactgegevens laten aanpassen in de ledendatabase.

Komt de aankondiging van deze blog in je spamfolder terecht? Zet het mailadres notifications@blog.ascendbywix.com bij je contacten en duidt dit adres aan als 'veilige afzender'.


Blad einde


372 weergaven
taylor-hernandez-497481-unsplash.jpg
WWME_Logo_Icon_White.png

Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator 
Annemie Mennes

info@encountervlaanderen.be
0499 75 78 37 
(ma, do en vrij van 9 uur tot 12.30 uur)

bottom of page