top of page
Woorden van liefde zijn het betere antwoord op de uitdagingen van onze samenleving

Geconfronteerd met de desillusie van onze tijdgenoten die niet langer lijken te geloven in duurzame Liefde en onze samenleving die kortstondige vormen van liefde bevordert, komen we in opstand! We willen de stemmen laten horen van al die gewone koppels die van hun relatie een buitengewoon avontuur maken.

Wij geloven dat deze koppels en hun verhalen een teken van hoop zijn en dat ze het verdienen om gehoord en gesteund te worden.

We claimen niets bijzonders, behalve dat het onze gezamenlijke ambitie is om iedereen te laten weten dat het duurzame koppel, zelfs in onze tijd, iets mogelijks en moois is!

Hoe meer van ons deze beweging steunen, hoe meer we de wereld zullen veranderen!

Deel deze pagina op jouw social media!

Onze 10 tips voor duurzame liefde

1 Kies voor de liefde

Liefde is niet alleen een kwestie van spontaniteit, aantrekking of het gevoel van verliefd te zijn.
Liefde is een keuze, een beslissing. Een keuze die je elke dag kan maken:

  • door bewust warm en aandachtig te luisteren naar je partner en zelf open te vertellen over wat je bezig houdt.

  • door je gedachten én gevoelens te delen met elkaar.

  • door je partner niet de schuld te geven van je onvervulde behoeften.

  • door vol te houden en te blijven geloven in jullie liefde, ook als het moeilijk is.

Je kan onze tips downloaden  >>>
Image by Priscilla Du Preez

Ann en Joris

Vanaf het begin van onze relatie hebben we besloten dat we zouden doen wat nodig was om ervoor te zorgen dat onze relatie solide en duurzaam was. We beseften al snel dat het belangrijk is om tijd en energie aan onze relatie te besteden. Encounter Vlaanderen helpt ons daarbij. Deze methode brengt ons dichterbij elkaar, stelt ons in staat om de behoeften van de ander beter te begrijpen, wat hij of zij doormaakt. We beheren onze conflicten gemakkelijker en constructiever. Het is een uiterst positieve ervaring om op deze manier begeleid te worden. We raden deze vereniging aan aan alle koppels die, net als wij, op zoek zijn naar duurzame liefde.

Sofie en Marc

We hebben elkaar 16 jaar geleden ontmoet en we hadden al het verlangen om ons hele leven van elkaar te houden. Om deze liefde in de loop van de tijd op te bouwen, hebben we altijd de keuze gemaakt om in alle oprechtheid met elkaar te praten. Ons leven kende verschillende moeilijke fasen. Dankzij Encounter Vlaanderen konden we rustiger en steeds dicht bij elkaar hiermee omgaan. Begrijpen dat we konden beslissen om van elkaar te houden, zelfs als het moeilijk leek, versterkte ons elke keer in onze liefde. En we blijven er elke dag aan werken.

Hetti en Erwin

Door ervoor te kiezen om te trouwen, waren we ons ervan bewust dat van elkaar houden op de lange termijn vereist dat we onszelf de middelen geven om dit te doen. Een paar jaar na ons huwelijk zochten we een plek om als groep te werken aan onze relatie. Tegelijkertijd werden we op de proef gesteld door de scheidingen om ons heen en door het omringende fatalisme.
Vrienden hebben ons uitgenodigd voor een sessie Duurzaam Samen. We hebben er een methode geleerd om de vitaliteit van onze liefde te behouden. 25 jaar later stelt het ons in staat onszelf opnieuw te ontdekken en ons te verbazen dat onze liefde steeds groter wordt.

Wil je weten hoeveel mensen reeds het manifest hebben onderschreven ?

Onze teller kan je hier terugvinden ... klik de knop hier onder.

Thema kaderen

 

De weekendbegeleiders kaderen het thema en delen hun eigen ervaringen uit het dagelijks leven. Dat zorgt voor comfort en herkenning.

Schrijven

 

Je gaat aan de slag met pen en papier. Door te schrijven kom je in contact met je gedachten en gevoelens. Je beantwoordt vragen over het thema en komt tot nieuwe inzichten.

Inzichten delen

 

Die inzichten deel je met je groepje (jongeren en alleenstaanden) of partner (koppels). Je kiest zelf wat je vertelt; er zijn geen verplichtingen.

taylor-hernandez-497481-unsplash.jpg
WWME_Logo_Icon_White.png
  • White Instagram Icon
  • Facebook Samen naar meer

Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator 
Annemie Mennes

info@encountervlaanderen.be
0499 75 78 37 
(ma, do en vrij van 9 uur tot 12.30 uur)

bottom of page