top of page
Onze stelling: Duurzame relaties zijn mogelijk en nodig.

Een duurzame relatie dat is vallen en opstaan maar ook: het geruste gevoel van verbonden te zijn, een warm en stabiel nest voor het gezin, een veilige haven voor anderen die het moeilijk hebben, vertrouwen in elkaar dat een leven lang groeit.. Mensen hebben verbondenheid nodig en zijn ernaar op zoek. “We are wired for connection!.” stelt Brené Brown.
Onze samenleving biedt ons vele mogelijkheden, ook op relatievlak. Dat is op zich goed maar het brengt ook onzekerheid. Hoe duurzaam gaat onze relatie zijn? Wat te doen om onze liefde te laten groeien en hoe omgaan met teleurstellingen? Sommigen verkondigen dat een levenslange relatie met een vaste partner iets van vroeger is. Moeten we ons daarbij neerleggen, is dit het nieuwe normaal? 

Neen, zeker niet!

 Wij geloven en ervaren dat het wél kan en dat alle koppels het ook echt willen: héél lang, ja zelfs een leven lang samen blijven, samen gelukkig zijn.  

Vandaar onze stelling:

"Een leven samen? Het kan!"

Wie zijn wij?  zie onze website

          

Marieke en Henry.jpeg

Marieke en Henry

Af en toe lijkt het alsof er een aan-uitknop is, relatietijd en andere tijd. Dat is soms beangstigend, want zo lopen we het risico dat we vervallen in gewoonte en oppervlakkigheid. Daar wilden we iets aan doen, door  bewust op de pauzeknop te duwen en tijd te maken voor ons samen. Tijd maken  om te vertellen hoe het écht met ons gaat.
En ja, het kàn, dat mochten we ervaren op het weekend van
Encounter. Het was echt vertragen, wij met ons tweeën, open en kwetsbaar

koen en anneke 2_edited.jpg

Anneke en Koen

Wij hebben al verschillende keren aan een weekend van Encounter deelgenomen. Iedere keer ontdekken we iets nieuws bij onszelf en bij elkaar. Iedere keer opnieuw stellen we onze droom wat bij. Het is boeiend om op zo’n weekend onze eigen diepzee te ontdekken. We kunnen er in elkaars porseleinen winkel komen kijken. Die ervaring van zo dicht bij elkaar te kunnen zijn, geeft ons terug dat gevoel van verliefdheid. Dat geeft ons zoveel focus op wat echt telt. En dat maakt zoveel energie vrij dat het werken aan de relatie een makkie wordt. We begrijpen dan even niet meer hoe we ons zo kunnen laten afleiden in ons dagelijks leven door al die bijzaken. En die onenigheid die we onlangs hadden over de vakantie? Wel die halszaak leek ons plots zo absurd dat we er hard om moesten lachen. Geweldig wat we in verbondenheid aankunnen. Het leven is zoveel lichter als we dicht bij elkaar zijn. Hoe dichter, hoe lichter. 

herlinde en frank.jpg

Herlinde en Frank

Frank: Ik probeer mijn vrijheid goed te hanteren, probeer verdraagzaam te zijn en aan samenhorigheid te werken. Tijdens het Encounter-weekend konden we de vinger leggen op de schoonheid van ons leven samen. Dat had iets spiritueels en heeft ons echt geraakt.


Herlinde: “Wat plaats ik in mijn centrum? Mezelf of de liefde?” Deze vraag op het Encounter-weekend gaf een klik bij mij en helpt me om met andere ogen naar Frank te kijken. Dan zie ik en geloof ik in zijn liefde voor mij en onze kinderen. Het maakt dat ik me verbonden voel, zelfs als ik alleen bezig ben. En uit mijn woordkeuze spreekt liefde, eerder dan eigenwaarde.

Onze 10 tips
voor een duurzame relatie

1 Kies voor Graag-zien!

“Graag-Zien” is een keuze die we dagelijks kunnen maken door bijvoorbeeld:

  • je aandacht op je partner gericht te houden, ondanks het sms-je dat net binnenkomt;

  • kwetsbaar over je EIGEN gevoelens en gedachten te spreken hoe moeilijk dat ook is;

  • de focus te leggen op je wensen en verlangens in plaats van te kijken naar wie schuld treft als je wensen niet uit zouden komen;

  • erop te vertrouwen dat het gevoel van liefde terug kàn komen als dat er even niet meer is.

“Graag-Zien” is niet alleen een kwestie van spontaneïteit, aantrekking of een gevoel van verliefdheid. “Graag-Zien” is een keuze die je maakt, een beslissing die je neemt, een mind-set waaraan je vasthoudt. Door zo aan het stuur te zitten van je relatie zal je meer en meer het gevoel van liefde ervaren. En iedereen kan zich wel voorstellen hoe fijn dat is. Zo’n gevoel stimuleert, verrijkt, doet groeien.
 

Wil je weten hoeveel mensen onze stelling reeds hebben onderschreven ?

Onze teller kan je hier terugvinden ... klik de knop hier onder.

taylor-hernandez-497481-unsplash.jpg
WWME_Logo_Icon_White.png

Neem vrijblijvend contact op met onze coördinator 
Annemie Mennes

info@encountervlaanderen.be
0499 75 78 37 
(ma, do en vrij van 9 uur tot 12.30 uur)

bottom of page