Nieuwsbrief april 2021

Onderwerpen in deze nieuwsbrief:

 • De workshopreeks is van start gegaan

 • Een nieuwe ledenwebsite

 • Save the date 23 mei (WWME)

 • Europese Raad in Vlaanderen

 • Een nieuw vervolgweekend

 • Blog 'samen in coronatijden'

 • Gift

 • Agenda

De workshopreeks is van start gegaan


Vanavond, 6 mei, gaat de tweede online bijeenkomst door van de workshopreeks Ik-jij-wij. Vijf koppels beleven op die manier - in vier deeltjes - een duurzaam-samen-weekend. Vanavond leren ze dat beminnen beslissen is, voorbij ontgoocheling. Boeiend!


Jan en Leen Vannoppen - Gielens geven deze workshops, samen met twee kersverse weekendgevers: Jim en An Loodts - Van de Vijver en Karl en Lieve Vermaercke - De Winter.


Als Encounter-gemeenschap kunnen wij met hen meeleven, door te dialogeren rond deze vraag:

Meeleefvraag: Noem een concrete situatie die jou de laatste week/weken sterk heeft bezig gehouden. Welke gevoelens heb je daarbij beleefd? Probeer alle 4 families van gevoelens aan bod te laten komen.

Een nieuwe website voor de leden van Encounter

Sinds 1 mei hebben we een nieuwe ledenwebsite!


De ledenwebsite maakt vanaf nu deel uit van www.encountervlaanderen.be. Je hoeft dus niet langer naar een aparte website te surfen!


Wat valt er te beleven?

Dialooginspiratie en -tips, de nieuwste nationale weetjes, antwoorden op veelgestelde vragen, activiteitenkalender, je inschrijven voor een vervolgweekend of nieuwsbrief… En nog veel meer!
Hoe kan ik de ledenwebsite bezoeken?


De nieuwe ledenwebsite kan je bekijken door in te loggen met een wachtwoord.

Het wachtwoord is Gemeenschap2021 (hoofdlettergevoelig).

Let op: elk jaar veranderen we het wachtwoord. Hou dus in januari je mailbox goed in de gaten. TIP: schrijf het wachtwoord in je agenda of Encounterschrift zodat je het niet vergeet.


1. Surf naar www.encountervlaanderen.be

2. Klik rechts bovenaan op de knop ‘Inloggen leden’ en vul het wachtwoord in.

3. Klik op de knop ‘Verder’

4. Proficiat, je bent op de nieuwe ledenwebsite!


Belangrijk! Wil je op de hoogte blijven van alle nieuwtjes, nieuwsbrieven, activiteiten, uitnodigingen,… vul dan eenmalig de aanvraag in (gebruik je meerdere mailadressen, vul dan voor elk mailadres de aanvraag in)


Heb je een vraag? Of lukt er iets niet? Contacteer Annemie via info@encountervlaanderen.be.

Save the date: 23 mei - pinksterboodschap van Worldwide Marriage Encounter


Josico en Susana, van het worldwide Marriage Encounter- team, kondigden in hun paasboodschap een wereldwijd Encounter-evenement aan op Pinksterzondag, 23 mei.


Bekijk hun boodschap via deze link
We informeren je zodra we meer nieuws hebben over dit evenement!Om naar uit te kijken: de Europese Raad in Vlaanderen


Van 17 tot 20 februari 2022 - het jaar dat Encounter 50 jaar bestaat in Vlaanderen - komt de Europese Raad samen in Mechelen.

Er komt een feestelijke gemeenschapsontmoeting op zaterdag 19 februari 2022, met dialoog, vorming en vooral hartverwarmende ontmoetingen. Hou deze datum (namiddag en avond) alvast vrij!


Wil je meehelpen aan de organisatie van deze Europese Raad (onthaal, decoratie, fotografie, techniek, meehelpen op de feestontmoeting van 19/02...)? Laat het ons weten via info@encountervlaanderen.be.


Op maandag 10 mei is er een online-vergadering (20u-22u) voor iedereen die wil meewerken aan de organisatie van de ER. Ben je er graag bij? Geef een seintje op info@encountervlaanderen.be.

Nieuw vervolgweekend: samen naar meer zin


Samen zin zoeken, een boost voor je welzijn...

De pauzeknop indrukken,

zoeken naar wat je leven zin geeft: zegt het je iets?

Dit nieuwe vormingsaanbod van Encounter Vlaanderen helpt je een antwoord te vinden op de vraag: wat doet er echt toe in mijn leven en welke plaats heb ik in het grotere geheel?


Tijdens dit weekend gaan we samen op zoek naar zin, met z'n tweeën en met de andere deelnemers. Het wordt een zeer concrete tocht, met beide voeten stevig op de grond, zoals we dat in Encounter gewend zijn.

Een kans die je niet mag laten liggen! Om je eigen spiritualiteit te ontdekken, om te ervaren dat je mag vertrouwen op je eigen kracht en tegelijk mag voelen dat je gedragen wordt door iets dat groter is dan jezelf.


 • voor koppels, priesters, alleenstaanden en jongeren

 • inschrijven per duo

 • 25 - 26 september 2021

 • De Kluizerij - Affligem

 • prijs: € 175 per persoon (€350 voor koppels)

info en inschrijven: info@encountervlaanderen.be


Blog 'samen in coronatijden'

Enkele koppels hebben een corona-vragenpot. Regelmatig trekken ze een dialoogvraag uit die pot en posten ze hun brieven naar elkaar op een blog. We mogen meegenieten: bijzonder inspirerend en uitdagend! Dankjewel daarvoor!

Uiteraard willen deze blogs vooral een oproep zijn om zelf te blijven dialogeren. Laat deze kansen niet liggen!Gift aan Encounter - fiscaal attest


Je kan Encounter Vlaanderen steunen door een gift of permanente opdracht ten gunste van het Fonds Vrienden van Encounter Vlaanderen, dat wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting.


IBAN BE10 0000 0000 0404 - BIC: BPOTBEB1


Belangrijk! Gestructureerde mededeling: 019/1770/00030


Indien het jaartotaal van je giften het bedrag van € 40 overschrijdt, ontvang je een fiscaal attest.


Dank je wel voor je deelname aan het Encounteravontuur. Dankzij je tijdsinvestering en je financiële bijdrage maak je onze werking mee mogelijk.


Ik doe een gift aan Encounter Vlaanderen.AgendaDuurzaam samen voor senioren


 • voor seniorenkoppels

 • 25-27 mei

 • Helvoirt (Nederland)


VOLZET


Duurzaam samen


 • Voor koppels in een duurzame relatie

 • 2-4 juli

 • 27-29 augustus


Info en inschrijven.

Beslist samen


 • voor koppels in de startblokken

 • 1-3 oktober

 • De Kluizerij in Affligem


Info en inschrijven.
Je krijgt deze nieuwsbrief omdat je bent opgenomen in onze database. Wens je geen post van Encounter meer te ontvangen, of wil je contactgegevens laten aanpassen in de database, gebruik dan dit formulier.
204 keer bekeken